blogg

Hvordan jobber en kommunikasjonsrådgiver egentlig?

Jeg har fått i oppdrag å fortelle en medieklasse, 1.klasse på videregående, om livet som kommunikasjonsrådgiver. Ja… hva skal man fortelle da?

IMG_2927

At livet som frilansjournalist i seg selv ikke er nok å leve av. At det er morsomt å hjelpe bedrifter med å formidle det de jobber med eller det de tror på? At kommunikasjon ikke bare er noe alle kan gjøre i en bedrift? Svarene på dette er ja.

Noen bedrifter har egne kommunikasjonsfolk. Andre har tenkt at de ikke trenger det. Helt til den dagen de trenger det. Da ringer de meg.

Så hvordan er det da å jobbe på denne måten. Jeg står fritt til å velge om jeg sier ja eller nei til et oppdrag. Jeg velger selv når på døgnet jeg skal gjøre det.

IMG_2749

Om jeg gjør jobben på kontoret eller foran peisen i stillongsen hjemme etter en skitur er det bare jeg som styrer.

Men jeg må levere når kunden ønsker det. Selv om jeg ligger med feber og influensa.

 

Mitt kommunikasjonsfirma, Birte Runde Kommunikasjon, er et enkeltmannsforetak. Det betyr at jeg ikke har noen under meg. Heller ingen over meg. Jeg jobber alene – men ofte i prosjekter sammen med andre. Jeg har nesten kun faste kunder som jeg drifter kommunikasjon for.

Jeg skriver, tar bilder, lager kommunikasjonsstrategi, lager filmer, skriver nettsaker og poster på Facebook, LinkedIn og Instagram for dem. Jeg hjelper dem rett og slett med å bli mer synlige og få det omdømmet som de ønsker å ha.

Her er en av filmene jeg har vært med på

Den største kunden min er Eyde-klyngen. For dem har jeg jobbet i fire år. Målet er å få alle til å forbinde Eyde-klyngen med spennende og innovativ forskning som vil skape mindre CO2-utslipp fra industrien. Når alle mener at Eyde-klyngen skal skape en renere verden med nyskapende teknologi, da har jeg gjort en god jobb!

Neste steg er at jeg planlegger en podcast. Mikrofon er bestilt og appen installert. Nå må det bare planlegges hva den skal fylles med 😀

 

Har du lyst til å starte firma selv, bør du sjekke hvilke gratiskurs du kan få med deg gjennom Etablerersenteret. I Agder, hvor jeg hører til, er nettsiden Gründerweb et fint sted å sjekke innom for tips og råd og gratiskurs i bedriftsetablering.

Se her hvilke kunder jeg jobber med

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s